Mokka-Kahlua-Mini-Torte

12 Reaktionen

  1. Oh, das sieht sehr lecker aus! Vielen Dank für das Rezept…muss ich unbedingt ausprobieren!

  2. nata sagt:

    Die “optischen Mängel” sehe ich gar nicht so. Das ist eine sehr gelungene Torte, die danach schreit, aufgegessen zu werden. – Sieht sehr appetitlich aus!

  3. Sivie sagt:

    Sieht Klasse aus. Ich bin auch gespannt auf deine weiteren Tests. Glückwunsch nachträglich an deinen Schatz.

  4. Barbara sagt:

    Die sieht perfekt aus!!!

    Und nachträglich die besten Glückwünsche an Deinen Liebsten – da hat man fb, tw, usw. und vergisst doch noch Geburtstage… Shame on me.

    Ich glaube, ich geh’ jetzt was backen…

  5. zorra sagt:

    Ich finde auch, dass die Torte super ausschaut. Schade, dass das Rezept in cups kommt, sonst würde ich es doch prompt nachbacken. ;-)

  6. Valentin sagt:

    Die Torte sieht echt super aus und sollte definitiv von mir ausprobiert werden :)

  7. Robin Torres sagt:

    Hello Petra!
    Nice to know you live in Hamburg. I have been living in Hamburg for the past 3 years also, but am from the states. I’m in the process of making a website myself. This cake looks amazing! I was looking at how you translated the American recipe to German ingredients. Is it really true that:
    1 TL Backpulver = 2 tsp. baking powder
    2 TL Natron = 1 tsp. baking soda
    1 TL gemahlene
    vanille = 2 1/2 tsp. vanilla extract

    I really thought that because German baking powder is single-acting, you needed more of it in American recipes. Am I wrong?
    Thanks for the tips!
    Robin

    • FoodFreak sagt:

      Hi Robin,
      no – Natron is baking soda, and regular baking powder in Germany is pretty much the same as your double-acting, we only have what you call double-acting, so there is no difference. The problem with vanilla is, only few people use ground vanilla (gemahlene Vanille), most people don’t use vanilla extract, but something called vanilla sugar (vanilla-flavored sugar sold in tiny packets). I don’t like the taste of the artifical vanilla flavoring. The quality of ground vanilla is also not always the same. I have used 1 ts ground vanilla for 1 1/2 ts vanilla extract. The mixup between soda and baking powder (more of one or the other in either German or English recipe) is either a fault on my side, or I didn’t have enough soda at that time, or maybe because I use a baking powder made from cream of tartar… I don’t recall, sorry.

  1. 28. Februar 2011

    […] schon bei der Mokka-Kahlua-Mini-Torte aus demselben Backbuch fallen zwei Dinge ins Auge. Zum einen ist auch dieser Kuchen nicht typisch […]

  2. 21. Juli 2011

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  3. 14. Februar 2012

    […] Eine deutsche Version dieses Rezeptes findet man hier. Tags: buttercream frosting, cake, chocolate, Kahlua […]

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